engleski

Aktualno

Webinar o sustavu eduroam

Prije ljetne stanke najavljujemo još jedan u nizu webinara vezanih za sustav AAI@Eduhr. Tema ovog webinara je sustav eduroam, odnosno novosti u tom sustavu te pojašnjenja o tome kako se sustav koristi.

eduroam letci

Objavljeni su digitalni letci za krajnje korinike (korisnici_eduroam_letak_v100_201807.pdf) (PDF, 5.8MB) i za davatelje usluge eduroam (davatelji-usluge_eduroam_letak_v100_201807.pdf) (PDF, 6.9MB).

eduroam mjesec 2018.

Od 9. travnja do 18. svibnja 2018. održavamo eduroam mjesec sa ciljem promocije i popularizacije eduroama. Više informacija o događanju dostupno je na web stranicama eduroam mjeseca.


eduroam mjesec 2017.

Od 3. travnja do 7. svibnja 2017. održavamo eduroam mjesec sa ciljem promocije i popularizacije eduroama. Više informacija o događanju dostupno je na web stranicama eduroam mjeseca.


eduroam mjesec 2016.

Od 11. travnja do 11. svibnja 2016. održavamo eduroam mjesec sa ciljem promocije i popularizacije eduroama. Više informacija o događanju dostupno je na web stranicama eduroam mjeseca.


eduroam mjesec 2015.

Od 13. travnja do 11. svibnja 2015. održan je eduroam mjesec sa ciljem promocije i popularizacije eduroama. Više informacija o događanju dostupno je na web stranicama eduroam mjeseca 2015..


Objavljene nove eduroam web stranice (listopad 2014.)

Objavljeno je novo web sjedište eduroam usluge.


Korištenje (Nokia) mobilnih telefona bez podrške za EAP-TTLS/PAP (veljača 2010.)

Omogućeno je spajanje na eduroam mobilnim telefonima koji imaju mogućnost izravnog spajanja na bežičnu mrežu (wireless), ali nemaju podrške za EAP-TTLS/PAP protokol. Povezivanje mobilnih telefona na eduroam (internet) ostvaruje se korištenjem kombinacije EAP-TTLS+EAP-GTC skupa protokola.

Krajnji korisnici na našim stranicama će naći upute za krajnje korisnike. Upute se primarno odnose na telefone koje proizvodi Nokia.

Matične ustanove trebaju obaviti određene promjene. Naime, da bi povezivanje na eduroam bilo moguće potrebno je da matična ustanova odnosno davatelj elektroničkog identiteta (IdP) omogući autentikaciju korisnika EAP-TTLS+EAP-GTC setom protokola (upute za matične ustanove). Ističemo kako je potrebno da davatelj elektroničkog identiteta ima lako dohvatljiv odgovarajući root CA certifikat. Ovo je potrebno radi zaštitite od zlouporabe, te ujedno i nužno radi načina rada mobilnih telefona.


Bežični 802.11n standard s mješovitim WPA i WPA2 okruženjem (prosinac 2009.)

Uvođenjem u produkciju novog 802.11n standarda uz veće brzine prijenosa uveden i je novi standard kriptiranja komunikacije - WPA2, umjesto do sada korištenog WPA standarda.

Mogućnost korištenja 802.11n standarda ovisi o korištenoj opremi: uređajima na pristupnoj točki (access point) i korisnikovom računalu.